De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zeijen2De weersvoorspellingen waren niet gunstig maar toch verzamelden zich 11 mensen voor het gemeentehuis Vries voor een leuke, afwisselde wandeling. In de bus waren Frieda en Margreet druk bezig met voorbereidende maatregelen tegen de regen, maar eenmaal in Vries bleek dit nergens voor nodig. Gedurende de toch vielen slechts enkele spetters en halverwege de middag brak zelfs de zon door. 

Het was een zeer afwisselende wandeling langs bospaadjes, houtwallen, oude essen en veenmeertjes. Je hoorde de kikkers vrolijk kwaken, blijkbaar hadden zij het ook naar hun zin.

Eenmaal bij het Noordscheveld aangekomen voor de koffiepauze bleek er plek zat te zijn. Gelukkig maar, want de voorleupers hadden van te voren niet gereserveerd, tot ontzetting van de bediening. Gelukkig werden we wel goed door ze verzorgd met onder andere sinaasappel-kwarktaart en koffie/cappuccino. Na de pauze gingen we weer in de benen, op weg naar Zeijen. Een mooie picknickplaats lieten we niet links liggen. De vrouwen en (2) mannen zaten apart, hopelijk wordt dat geen gewoonte. 

Lopend langs het prachtige Zeijerdiep werden we we door een wandelaar geleid naar een schildpad die zijn verblijfplaats in het water had gekozen. Het was even zoeken maar uiteindelijk zagen we hem. Het was duidelijk een geval van een exoot, of een ontsnapt huisdier. Met nog enkele kilometers te gaan was het tijd voor een groepsfoto op een loopbrug.

Eenmaal in Vries brachten we het traditionele bezoek aan het café. Omdat we een uur op de bus moesten wachten vertrokken de autorijders wat eerder, een deel van de groep meenemend naar een andere bushalte.

Al met al een geslaagde dag, bedankt Annemiek en Frieda

Sander